OKUL KURALLARIMIZ

OKUL KURALLARIMIZ

01.02.2024 201

YEŞİLYURT YUNUS EMRE İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ,

OKUL KURALLARININ; KENDİ GÜVENLİKLERİ VE EĞİTİM KALİTESİNİN GEREĞİ OLDUĞUNU BİLİR VE KURALLARI TİTİZLİKLE UYGULAR.

1-   Öğrenciler, öğretmen ve yöneticilerle olan ilişkilerinde saygı ve nezaket kurallarına uygun davranır. Arkadaşları ve küçüklerine ise sevgi ile yaklaşır.

 

2-   Okula geliş ve gidişlerinde, okul içi ve dışı tüm etkinliklerdeki davranışlarında özenli ve dikkatli hareket eder ve okulumuzun seçkin bir ferdi olmanın sorumluluğunu taşır.

3-   Okul eşyalarına zarar vermezler, ders araç ve gereçlerini eksiksiz getirmede titiz davranırlar. Kasıtlı olarak veya dikkatsizlik sonucu zarar verdikleri okul eşyalarının onarımından ya da hasarının ödenmesinden sorumlu olacaklarını bilir.

4-  Okulun belirlediği kıyafet kurallarına uyarlar.

 

5- Koridorlarda yiyecek ve içecek tüketmezler. Beslenme ve yemek saatlerinde, okul bahçesinde veya yemekhanede hijyen kurallarına uygun olarak yemeklerini tüketir, atıklarla sınıf, koridorlar veya bahçeyi kirletmezler. Atıkları, türüne uygun ayrışım kutularına atmaya özen gösterir.

6- Öğrencilerimiz ders ve törenlerde zamanında okulda bulunurlar. Ders akışını ya da eğitim - öğretim faaliyetlerini engelleyecek tutum ve davranışlardan kaçınırlar. Arkadaşlarının öğrenme hakkına saygı gösterirler. Geç kalma alışkanlığına öğretmenlerinin kesinlikle müsaade etmeyeceğini bilir.

 

7- Öğrencilerimiz hiçbir koşulda okul saatleri içinde okuldan ayrılmazlar. Mazereti nedeniyle okuldan erken ayrılması gereken öğrencilerimiz, kesinlikle velisi tarafından teslim alınması gerektiğini bilirler.

 

8- Okula düzenli olarak devam etmelerinin gerektiğini ve devamsızlık durumunda aşağıdaki maddelerin uygulanacağı bilir.

  • Mazereti nedeniyle okula gelemeyen öğrencinin velisi, durumu sınıf öğretmenine bildirir.
    • İki veya daha fazla devamsızlığı olan öğrenci, 3 gün içinde velisinden özür dilekçesi veya doktor raporu getirir.
    • Zorunlu nedenlerle okuldan erken ayrılması gereken öğrenci, ancak velisi ile birlikte, öğretmenini bilgilendirdikten sonra ve müdür yardımcısından izin kâğıdı aldıktan sonra okuldan ayrılabilir.
    • Okula geç gelen öğrenci, özrünü öğretmenine bildirir, sıklıkla tekrarlayan geç kalma durumunda öğretmen öğrencinin müdür yardımcısından geç kağıdı almasını talep eder, durum okul yönetimince veli ile görüşülür.
    • İlk derse girmeyen ya da ilk derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin devamsızlığı yarım gün sayılır.

9- Öğrenciler, sadece beden eğitimi dersinin olduğu günlerde eşofman giyerek gelebilirler.

10-   Teneffüs giriş ve çıkışlarında, sınıf ve koridorlarda, kendisi ve arkadaşlarının güvenliğini tehlikeye atacak şekilde koşmaz, çok yüksek sesle konuşmaktan ve özellikle bağırmaktan sakınır.

11-Okula cep telefonu, akıllı saat ve herhangi bir elektronik cihaz getirilmesinin okul kurallarına aykırı olduğunu bilir.

12-   Okul yönetimi ve öğretmeni tarafından kendisine teslim edilerek, velilerine ulaştırılması istenen her türlü belgenin, zamanında velilerine ulaştırılması ve gereğinde sınıf öğretmenine tekrar iade edilmesini sağlar.

 

13- Okulunda yapılan tüm etkinlik, kutlama ve özel çalışmaların okul web sitesinde yayınlandığını bilir, okul web sitesini takip eder.

https://yesilyurtyunusemreilkokulu.meb.k12.tr/